Catering wigilijny dla firmy, wigilia firmowa

Catering wigilijny dla firmy - Modern Catering Wigilia Kraków

Stół główny z obrusem w kolorze czekolady, czarnym lub białym z bożonarodzeniową dekoracją: świeże, pachnące gałązki świerku, orzechy, jabłka, świąteczne domowe pierniczki.

na powitanie gości:
grzaniec z korzennymi przyprawami, cząstkami pomarańczy i prażonymi migdałami

na białych, porcelanowych półmiskach zimne przekąski:
ryby i dania z ryb:
śledzie w śmietanie z cebulką i jabłkiem
moskaliki z korniszonami, oliwkami i czerwoną cebulą
tatar z łososia z jajkiem przepiórczym i koperkiem
karp królewski w galarecie
terrina z karpia z suszonymi grzybami
terrina z łososia z krabami i szpinakiem

mięsa pieczone:
pieczony schab ze śliwką
pasztet z drobiu z żurawiną
rolada z indyka z żurawiną obtoczona w majeranku

sałaty i dania z warzywami:
mini paszteciki z kruchego ciasta z grzybami i kapustą
różyczki brokułów z sosem vineagrette, płatkami migdałów i kaparami
sałatka z marynowanych buraczków z serem pleśniowym i pestkami dyni
sałatka z pieczarek z kukurydzą i sosem majonezowym

ponadto:
chrzan, żurawina, sos tatarski
pszenny i żytni chleb na zakwasie

przystawka na ciepło:
pierogi wigilijne z kapustą i grzybami
gołąbki z włoskiej kapusty z kaszą gryczaną i grzybami w sosie pieczarkowym z truflami
kurki w sosie śmietanowym z natką pietruszki
pulpeciki z łososia w sosie kaparowym na białym winie

zupa:
barszcz czerwony, wigilijne uszka z mięsem lub z kapustą i grzybami
krem z borowików z groszkiem ptysiowym
wigilijna zupa rybna z szafranem
zupa z karpia z rodzynkami
barszcz czerwony z suszonymi śliwkami
barszcz czerwony z kapuśniaczkiem
zupa grzybowa z kluseczkami
kwaśnica na wędzonym boczku
zupa cebulowa na białym winie z parmezanem

danie główne I:
karp faszerowany pieczony z pieczarkami
karp wigilijny panierowany
dorsz z porami w sosie śmietanowym
łosoś z sosem kaparowym na białym winie
pstrąg pieczony w migdałach
świąteczna szynka wieprzowa z żurawiną
polędwiczki wieprzowe z konfiturą z czerwonej cebuli
rolady z piersi indyka faszerowane grzybami
eskalopki z kurczaka w sosie pomidorowo – grzybowym na miodzie
łazanki z kapustą i suszonymi grzybami
wigilijna kapusta z grochem i grzybami
kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem i porami
pierogi wigilijne z kapustą i grzybami, mięsem bądź ruskie

dodatkowo podamy
biały i dziki ryż, gnocchi, zapiekane ziemniaki, kasza gryczana

danie główne II:
sandacz z prawdziwkami i czarnymi truflami
kotleciki cielęce z pieczarkami i sosem truflowym
pierś z kaczki z sosem z fig, daktyli i brzoskwiń 

dodatkowo podamy:
biały i dziki ryż, gnocchi, zapiekane ziemniaki

stół z deserami:
makowiec z bakaliami
strucla z makiem, serem lub powidłami
tarta z kajmakiem, gruszką i orzechami
delikatny sernik ze skórką pomarańczową
świąteczny keks z bakaliami
kruche łamańce z makiem
świąteczna kutia z miodem
ciasto orzechowe z polewą czekoladową
piernik z miodem i orzechami

oraz

maślane ciasteczka z orzechami, migdałami, skórką pomarańczową
korzenne domowe pierniczki i suszone owoce
kompot z suszu

ponadto proponujemy wigilijny finger food:

finger food na porcelanowych mini talerzykach, 4szt. /1osoba:
tatar z łososia z cytryną i koprem
tatar ze śledzia z jajkiem przepiórczym
mini roladki z indyka z morelami
mini roladki z soli ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
pierś z kaczki z pestkami granatu
bliny z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną
pieczone śliwki z migdałami i boczkiem
tymbaliki z pstrąga z brokułami
pieczone pieczarki z musem z ricotty i świeżą kolendrą
carpaccio z marynowanych buraczków z rucolą i kozim serem
marynowany oscypek w chilli i miodzie

kruche babeczki, 2szt. /1osoba:
mus z sera gruyere i musztardy
mus grzybowy ze świeżym tymiankiem
mus z szyjek rakowych

placuszki z kaszy gryczanej, 2szt. /1osoba:
krem z twarożku z ziołami
krem z wędzonych ryb z kaparami

deser:
kruche babeczki z kremem waniliowym, czekoladą i orzechem włoskim
śliwka z marcepanem w czekoladzie
francuskie ciasteczka z masą makową i bakaliami
makówki w kieliszku - mus makowy z bakaliami pod bitą śmietaną

powyższe zestawy można ze sobą łączyć, zamieniać poszczególne potrawy, cenę końcową ustalamy po ostatecznym wyborze menu


barek kawowy

obrus w kolorze czekolady lub czarnym, dekoracja ze świeżych kwiatów, biała porcelanowa zastawa
woda mineralna z cząstkami limonek i cytryn
naturalne soki owocowe
świeżo parzona kawa wydawana z warników
herbaty czarne i zielone w różnych smakach
kruche ciasteczka
podczas przyjęcia możemy również serwować wszelkiego rodzaju alkohole, wedle Państwa sugestii
 

Goście mogą być witani przez kelnerów:
Prosecco Brut DOC Treviso Rive della Chiesa
Cava Lavit Brut Nature Segura Viudas
wino musujące Jean Pierre Hottinger
podane z mrożonym malinami lub likierem porzeczkowym Creme de Cassis

polecane przez nas wina:
z Chile Gato Negro Cabernet Sauvignon, Malbec i Chardonnay
z Włoch Masciarelli Montepulciano d'Abruzzo i Trebbiano d'Abruzzo
z Hiszpanii Sinfonia Verdejo i Tempranillo
z Argentyny Michel Torino Malbec i Torrontes POLECAMY
z Hiszpanii Tamaral Tempranillo i Verdejo
z Argentyny Michel Torino Don David Malbec i Torrontes

zapewniamy transport, pełną porcelanową zastawę i sztućce, nakrycie i dekoracje stołów oraz obsługę kelnerską

dodatkowo możemy zapewnić stoły, krzesła i stoliki koktajlowe dla Gości:
stół okrągły 10-osobowy z obrusem w kolorze czekolady, białym lub czarnym (średnica 1,8m)
stoliki koktajlowe z obrusem i dekoracją
krzesło z pokrowcem w kolorze białym lub czarnym
krzesło konferencyjne w kolorze białym lub czarnym

aby dodatkowo podkreślić niecodzienność organizowanego przez Państwa wydarzenia polecam skorzystanie z krzeseł i mebli naszego partnera: firmy design4rent

 
Catering Kraków
© MODERN CATERING KRAKÓW      |      Żółkiewskiego 26, 31-539 Kraków      |      tel.: +48 12 307 57 45, +48 509 675 745
Catering Kraków