Catering wielkanocny dla firmy

Catering Wielkanocny dla firmy - Modern Catering Kraków

Stół główny z obrusem w kolorze czekolady, czarnym lub białym z wielkanocną dekoracją: wiosenne, świeże kwiaty, owies w donicach, wielkanocne kurczaki lub baranki

na białych, porcelanowych półmiskach zimne przekąski:

mięsa:
szynka wieprzowa marynowana w ziołach
boczek pieczony z kminkiem i cebulą
świąteczny schab ze śliwką lub w majeranku
pieczona karkówka
rolada z indyka z morelami

pasztety:
tradycyjny pasztet mięsny
pasztet cielęco- wieprzowy z pistacjami
pasztet z łososia z zielonym pieprzem

jaja wielkanocne:
jaja mimoza z majonezem i rzeżuchą
jaja faszerowane nowalijkami
jaja nadziewane pieczarkami ze szczypiorem
jaja z pastą z łososia z kaparami
tymbaliki z jajkiem przepiórczym i zielonymi warzywami

sosy do potraw:
sos tatarski
domowa żurawina
chrzan i ćwikła

sałaty i dania z warzywami:
sałatka z cykorii i roszponki, z rzodkiewką, z serem camembert i kiełkami
sałata z rukolą, łososiem i jajkiem, z sosem z musztardą gruboziarnistą
krucha tarta z brokułami

ponadto:
pieczywo pszenne i żytnie na zakwasie, bułeczki z ziarnami i kukurydziane
masło klasyczne i ziołowe

zupa( prosimy o wybór jednej lub dwóch pozycji):
tradycyjny żur z wędzonką, chrzanem i białą kiełbasą
kwaśnica na wędzonym boczku
zupa cebulowa na białym winie z parmezanem
zupa krem z chrzanu i jabłek

danie główne I ( prosimy o wybór jednej lub dwóch pozycji):
świąteczna szynka wieprzowa w miodowo-musztardowej skorupce, podana z kremowym sosem chrzanowym i kopytkami
polędwiczki wieprzowe z konfiturą z czerwonej cebuli, podane z zapiekanymi ziemniakami
białe kiełbaski pieczone z majerankiem i jabłkami, podane z zapiekanymi ziemniakami
białe kiełbaski pieczone, podane z kremowym sosem chrzanowym i ziemniakami z masłem, i koperkiem
pierś z indyka pieczona z ziołami, podana z sosem gruszkowym, podane z ziemniakami z masłem i koperkiem
udziec indyczy z karmelizowanymi jabłkami i pomarańczami, podany z kluseczkami gnocchi
piersi z kurczaka w sosie pomidorowo – grzybowym na miodzie, podane z ryżem białym i dzikim

danie główne II (prosimy o wybór jednej lub dwóch pozycji):
sandacz z prawdziwkami i czarnymi truflami, podany z kluseczkami gnocchi
kotleciki cielęce ze szparagami i sosem śmietanowym, podane z ziemniakami z koperkiem
kotleciki cielęce z sosem truflowym z pieczarkami, podane z kopytkami
łosoś z sosem na białym winie z kaparami, podany z ryżem białym i dzikim
pierś z kaczki z sosem z czarnej porzeczki, podane z domowymi kopytkami i pieczonym jabłkiem z konfiturą porzeczkową i płatkami migdałów
jagnięcina pieczona z ziołami, podana z kluseczkami gnocchi i sosem miętowym

dodatki warzywne i surówki( prosimy o wybór jednej lub dwóch pozycji):
mieszane sałaty z pomidorami i oliwkami, z sosem vineagrette
roszponka z pomidorkami koktajlowymi i czerwoną cebulką
zielona sałata z rzodkiewką, ogórkiem i sosem jogurtowym
klasyczna mizeria ze śmietaną
pomidory ze szczypiorkiem i oliwą
buraczki w cząstkach z chrzanem
różyczki kalafiorów i brokułów z sosem vineagrette
tagliatelle z marchewki z sosem pietruszkowym
surówka z białej kapusty z koperkiem i oliwą
surówka z czerwonej kapusty na czerwonym winie z rodzynkami

desery i ciasta( prosimy o wybór dwóch pozycji):
panna cotta z karmelem i gorzką czekoladą lub z musem malinowym
mini pascha z wanilią, skórką pomarańczową i czekoladą
mazurek z kajmakiem, gruszką i orzechami
mazurek z czekoladą
mazurek z pomarańczami
delikatny sernik ze skórką pomarańczową i musem malinowym
świąteczny keks z bakaliami
baba drożdżowa z rodzynkami i lukrem

oraz
makaroniki z kremem orzechowym i różanym
mini jajeczka czekoladowe
winogrona jasne i ciemne
ponadto proponujemy wielkanocny finger food:

finger food na porcelanowych mini talerzykach, 4szt. /1osoba:
rostbef pieczony z rukolą i sosem balsamicznym
polędwiczki lisieckie z sosem cumberland z marynowanymi śliwami
tatar z łososia ze świeżym koperkiem
terrina z kaczki z jadalnymi kasztanami
roszponka z marynowaną gruszką, orzechami i jajkiem przepiórczym
pierś z kaczki z pestkami granatu i świeżą miętą
bliny z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną
pieczone śliwki z migdałami i boczkiem
tymbaliki z pstrąga z brokułami
pieczone pieczarki z musem z ricotty i świeżą kolendrą
carpaccio z marynowanych buraczków z rucolą i kozim serem

kruche babeczki, 2szt. /1osoba:
pasta z zielonego groszku z miętą
mus grzybowy ze świeżym tymiankiem
mus z sera z niebieską pleśnią z orzechami

mini placuszki ziemniaczane, 2szt. /1osoba:
krem z łososia z kaparami
krem z twarożku z rzodkiewkami i szczypiorkiem

deser:
kruche babeczki z kremem waniliowym i truskawkami
pascha w kieliszku z wanilią, skórką pomarańczową i czekoladą
mus z białej czekolady z wiśniami i likierem
mini jajeczka czekoladowe
czekoladki z nadzieniem kokosowym oraz orzechowym
powyższe zestawy można ze sobą łączyć, zamieniać poszczególne potrawy,
cenę końcową ustalamy po ostatecznym wyborze menu
 

 
Catering Kraków
© MODERN CATERING KRAKÓW      |      Żółkiewskiego 26, 31-539 Kraków      |      tel.: +48 12 307 57 45, +48 509 675 745
Catering Kraków