Catering finger food

Proponujemy przyjęcie cocktailowe w stylu finger food czyli mini kęs - maxi forma,

dania ułożone na porcelanowych mini talerzykach, białych i czarnych półmiskach, a także surowych deskach, dla wygody Gości, mogą być również roznoszone na tacach przez kelnerów

szynka parmeńska ze świeżą figą i balsamicznym vineagrette

płatki rostbefu na liściach rukoli

pierś kaczki z pestkami granatu i świeżą miętą

vitello tonato, cielęcina z sosem tuńczykowym i kaparami

łódeczki z cykorii z gorgonzolą, marynowaną gruszką i orzechami

mozzarella z pomidorami i pesto ze świeżej bazylii i orzeszków pini

marynowane karczochy z pietruszkowym salsa verde

pieczone pomidorki koktajlowe ze świeżym tymiankiem

bakłażanowe involtini z serem feta, miętą i chilli

pieczarki faszerowane ricottą ze świeżą kolendrą

carpaccio z marynowanych buraczków z kozim serem

tatar z łososia ze świeżym ogórkiem i koprem

placuszki z kaszy gryczanej z musem z wędzonego pstrąga

marynowane krewetki tygrysie z ananasem i chilli

deser

panna cotta z musem malinowym i płatkami migdałowymi

carpaccio z ananasa z musem truskawkowym

koszt: 75zł /1osoba (cena dla minimum 40 osób)


Ponadto polecamy zestawy zakąsek ułożonych na porcelanowych

lub eleganckich jednorazowych czarnych tacach (minimalne zamówienie: 200zł)


koreczki, 6szt.

roquefort, winogrono, gruszka

camembert, salami, oliwka

grillowana krewetka, ser, czarna oliwka

ser żółty, salami, marynowana kukurydza

ser żółty, kabanos, czarna oliwka

łosoś, korniszon, pieczarka

koszt: 13zł /1osoba


tartinki (na białym i ciemnym pieczywie), 6szt.

ser sage derby, suszone pomidory, roszponka

wędzony pstrąg, serek mascarpone, limetka

szynka parmeńska, mozzarella, świeża bazylia

włoskie salami picante, świeży ogórek, pomidorek koktajlowy

pasztet z drobiu, marynowana gruszka, domowa żurawina

tatar z łososia, kapary

koszt: 19,50zł /1osoba


kruche babeczki, 3szt.

pasta z czarnych oliwek

pasta z grillowanej papryki

pasta z gorgonzoli i orzechów włoskich

koszt: 9,70zł /1osoba


babeczki z ciasta ptysiowego, 3szt.

mus grzybowy, zielona pietruszka

mus z ricotty i świeżej mięty

mus z wędzonej papryki

koszt: 9,70zł /1osoba


deser, 3szt.

kruche babeczki z kremem waniliowym i truskawkami

kruche babeczki z kremem waniliowym, czekoladą i orzechem włoskim

mini eklerki z kremem i czekoladą

koszt: 9,70zł / 1osoba


powyższe zestawy można ze sobą łączyć, zamieniać poszczególne potrawy, cenę końcową ustalamy po ostatecznym wyborze menu

proponowane menu to jedna z możliwości, menu ustalamy indywidualne w oparciu o gusty i życzenia klientów oraz sezonowość produktów


 
Catering Kraków
© MODERN CATERING KRAKÓW      |      Żółkiewskiego 26, 31-539 Kraków      |      tel.: +48 12 307 57 45, +48 509 675 745
Catering Kraków